Project

General

Profile

Bug #9969

profiled denoise outputs NaNs

Added by Igor Kuzmin about 5 years ago. Updated about 5 years ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
Darkroom
Target version:
-
Start date:
05/26/2014
Due date:
% Done:

0%

Affected Version:
1.4.2
System:
other GNU/Linux
bitness:
64-bit
hardware architecture:
amd64/x86

Description

I have a raw photo and xmp file with minimal history stack that produces image filled with one color on export (in darkroom everything looks fine):
http://paraf.in/junk/IMG_6560.CR2
http://paraf.in/junk/IMG_6560.CR2.xmp

When run with "-d all" option DT pinpoints the cause:

[dev_pixelpipe] module `denoise (profiled)' outputs NaNs! [export]

LebedevRI confirmed that this bug is present in current git master too (I'm running 1.4.2 myself). Also it seems that only CPU path is affected.


Related issues

Related to darktable - Bug #10510: Profiled denoise: Blending "color" with profiled noise reduction creates black image New 06/03/2015

History

#1 Updated by Ulrich Pegelow about 5 years ago

I tried your image with CPU and GPU codepath on my system (1.5.x). Both resulting files are OK.

#2 Updated by Igor Kuzmin about 5 years ago

You have to do high-quality or full size export to reproduce.

#3 Updated by Ulrich Pegelow about 5 years ago

Igor Kuzmin wrote:

You have to do high-quality or full size export to reproduce.

That's what I did. HQ processing is on and I exported with full resolution.

#4 Updated by Ulrich Pegelow about 5 years ago

Any news? This seems to be a hardware/system specific issue.

#5 Updated by Igor Kuzmin about 5 years ago

As far as I remember we concluded that it's reproducible only on specific GCC versions, e.g. 4.8.x

#6 Updated by Roman Lebedev about 4 years ago

  • Related to Bug #10510: Profiled denoise: Blending "color" with profiled noise reduction creates black image added

Also available in: Atom PDF