Project

General

Profile

Bug #8512

Error message when importing Fuji X100 RAF file

Added by natzo - over 7 years ago. Updated over 7 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
General
Target version:
Start date:
Due date:
% Done:

100%

Affected Version:
System:
bitness:
64-bit
hardware architecture:
amd64/x86

Description

I just compiled darktable 0.8+544~g1edb7d6 and was hoping to develop the first RAF files coming out of my Fuji X100.

When I import one file I get the following error message in loop:

/home/alpha/PICTURES/DSCF0033.RAF: data corrupted at 786288
[imageio] /home/alpha/PICTURES/DSCF0033.RAF: Input/output error
Not a JPEG file: starts with 0x46 0x55

Is this a known issue and is support for Fuji X100 RAF planned in a near future?

History

#1 Updated by giniu - over 7 years ago

I don't know if this is related, but I know that .raf files from Fuji X100 works in Shotwell on my system (that's Arch Linux, linked to libraw 0.13.7) - while I found I believe libraw 0.12.0 in darktable source code - can this be the reason and fix be as simple as updating libraw? Not sure - I don't the darktable code too well to know what is used to open what (is it libraw, rawspeed or something internal?), but though it might be somehow connected.

Btw, would any sample .raf from fuji x100 help with debugging/fixing this? It is cool little camera and I'd really like to see it working in free software.

#2 Updated by ibabob - over 7 years ago

  • Status changed from New to Fixed

This is working fine since update to LibRaw.

Also available in: Atom PDF