Project

General

Profile

Bug #11805

Hard edge on tone mapping module

Added by François Tissandier 18 days ago. Updated 18 days ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
Darkroom
Target version:
-
Start date:
11/02/2017
Due date:
% Done:

0%

Affected Version:
2.2.5
System:
Ubuntu
bitness:
64-bit
hardware architecture:
amd64/x86

Description

I'm not really sure if it's a bug. I'm often using the tone mapping module on non HDR photos, it can gives great results in no time.
There is one problem though, it's high contrast lines. It often gives a hard edge, thin black line that is not that noticeable at full size, but much more when looking carefully.

I don't know if this is a result to expect when using the plugin this way, it seems a bit weird to me. I don't have this result at all if I'm using the "mean" (or average, I'm not sure of the translation in english) merge instead of the default one. But of course the output is not really the same.

I'm attaching an example, a crop on a photo to let you see this line, and the RAW, as well as the XMP.

20171031_114456_NEX01719_edges.jpg (163 KB) François Tissandier, 11/02/2017 12:23 PM

NEX01719_01.ARW.xmp (8.92 KB) François Tissandier, 11/02/2017 12:28 PM

NEX01719.ARW (24.1 MB) François Tissandier, 11/02/2017 12:30 PM

History

#1 Updated by François Tissandier 18 days ago

adding the RAW file

#2 Updated by Paolo Astengo 18 days ago

This is the same bug as 11694, I suppose. Other SWs have a "preserve edges" parameter

Also available in: Atom PDF