Project

General

Profile

Bug #11722

Window get out of screen when using brush

Added by Leonardo Properzi 20 days ago. Updated 14 days ago.

Status:
Triaged
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
09/02/2017
Due date:
% Done:

20%

Affected Version:
git stable branch
System:
Windows
bitness:
64-bit
hardware architecture:
amd64/x86

Description

Using a drawn mask under Fusion in the exposure module, if clicking on the brush tool and then moving the mouse on the image, the window gets rescaled and the right portion goes out of the screen. After drawing the mask one needs to double click on the top of the window to reduce the window to then maximize it again (see screenshot attached).

version installed: darktable-2.3.0+882~gd1e1e8d17-win64.exe

Screenshot (79).png - mouse on the image (979 KB) Leonardo Properzi, 09/02/2017 04:40 PM

Screenshot (78).png - mouse still on the brush icon (1010 KB) Leonardo Properzi, 09/02/2017 04:40 PM

History

#1 Updated by Roman Lebedev 20 days ago

1. which screen size is that? that is the key problem
2. the second problem is the length of the tooltip translation

#2 Updated by Peter Budai 20 days ago

I have tried to repro with maximized screen, with non-maximized small screen, but I could not repro this behaviour. I have added more than 5 brushes to the exposure module, brush tool behave just normal, and right panel did not resized itself. Can you maybe add a more detailed repro steps?

#3 Updated by Peter Budai 19 days ago

I have even tried with Italian language, minimizing the window and then restoring, still could not repro

#4 Updated by Roman Lebedev 19 days ago

Peter Budai wrote:

I have even tried with Italian language, minimizing the window and then restoring, still could not repro

restoring

???

1. enable Italian translation
2. set display size to something small, 1440x900 or less
3. start dt
4. exposure iop, enable blending, click on brush
5. move the brush mouse on the image,
6. it should happen

Which steps are you doing otherwise?

#5 Updated by Peter Budai 16 days ago

I did the same, no repro still

#6 Updated by Peter Budai 14 days ago

Ok, I have managed to repro, confirmed. You need to go down with the resolution to 1024*768. Then you can reprosduce it. Definitely it happen when the very long tooltip text is being displayed.
  • So one action is to revise the very "chatty" Italian tooltip text,
  • the other is to revise the rescaling of the sidepanels, I guess

#7 Updated by Tobias Ellinghaus 14 days ago

  • % Done changed from 0 to 20
  • Status changed from New to Triaged

That is an old and well known problem with some translations. Just adding a newline should solve this. One could also think about ellipsizing the message but that would hide parts of it.

Also available in: Atom PDF