Project

General

Profile

Bug #10933

Darktable exports images with black line in the center of image

Added by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
General
Target version:
-
Start date:
02/24/2016
Due date:
% Done:

0%

Affected Version:
2.0.1
System:
other GNU/Linux
bitness:
64-bit
hardware architecture:
amd64/x86

Description

I have problem where some of my images are exported with black vertical line.
Attaching raw + jpg + xmp files

I'm using Gentoo with NVIDIA OpenCL

DSC_7670.jpg - exported image (2.73 MB) Aleksey Kunitskiy, 02/24/2016 02:20 PM

DSC_7670.NEF - original (18.5 MB) Aleksey Kunitskiy, 02/24/2016 02:21 PM

DSC_7670.NEF.xmp - xmp (4.57 KB) Aleksey Kunitskiy, 02/24/2016 02:21 PM

History

#1 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

#3 Updated by Pascal Obry over 2 years ago

I cannot reproduce. I have tried to export in jpeg full size and 1600x1600.

Can you tell us the parameters used during export?

#4 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

Pascal Obry wrote:

I cannot reproduce. I have tried to export in jpeg full size and 1600x1600.

Can you tell us the parameters used during export?

JPEG, full size, quality 85
I also tried export to PNG8 but got the same problem

I'm running darktable on AMD Athlon FX-8370E (8-core) and GeForce GTX 550 Ti

#5 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

There are photos that are exported just fine and results are stable.
I can attach photo+xmp that do not reproduce this problem

#6 Updated by Tobias Ellinghaus over 2 years ago

Please try disabling OpenCL and see if it's still showing the problem.

#7 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

Tobias Ellinghaus wrote:

Please try disabling OpenCL and see if it's still showing the problem.

With OpenCL disabled problem is gone

#8 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

Aleksey Kunitskiy wrote:

With OpenCL disabled problem is gone

BTW I do not observe any problems while working in darkroom mode

#9 Updated by Roman Lebedev over 2 years ago

Are you exporting at the full size (max size = 0 x 0), or?

#10 Updated by Aleksey Kunitskiy over 2 years ago

Aleksey Kunitskiy wrote:

JPEG, full size, quality 85
I also tried export to PNG8 but got the same problem

I'm running darktable on AMD Athlon FX-8370E (8-core) and GeForce GTX 550 Ti

#11 Updated by Pascal Obry over 2 years ago

For what is worth my tests was done with OpenCL enabled.

Also available in: Atom PDF